Romanian Throwdown 2018

ROMANIAN THROWDOWN
ROMANIAN THROWDOWN 2018

Dacă ești pasionat de functional training, crossfit, powerlifting și weightlifting, atunci nu trebuie să ratezi ediția din 2018 a Romanian Throwdown. Unii dintre cei mai buni atleți din Europa își dau întâlnire aici, urmând să lupte până în ultimul moment pentru marele premiu.

Înscrieri Romanian Throwdown by USC

Perioada de înscrieri este 15 ianuarie – 22 martie 2018. Cei interesați se pot înscrie online.

Categoriile la care te poți înscrie:

 • Scaled - 30 male, 20 female
 • RX - 25 male, 17 female

** 5 greencards males RX, 3 greencards females RX

Calificări la Romanian Throwdown by USC:

Primele probe ale competiției, cele de calificare, se vor desfășura online. Concret, în baza unor video-uri trimise de participanți, cu execuția probelor indicate, juriul va decide cine sunt cei care merg mai departe în semifinală.

 • Proba I: 22.03 - 25.03.2018
 • Proba a II-a: 29.03 - 01.04.2018
 • Proba a III-a: 05.04 - 08.04.2018

Semifinala și finala competiției Romanian Throwdown:

Cele două etape vor avea loc în perioada 7 – 8 iulie

Loc de desfășurare: Piața Victoriei, Timișoara.  

Taxe participare la Romanian Throwdown:

 • Taxa înscriere calificari: 20 euro (Curs BNR)
 • Taxa înscriere semifinală: 40 euro (Curs BNR)

Premiile competiției:

Cei care participă la competiția organizată de Smartfit au ocazia să plece acasă cu premii generoase.

 • RX Male - Locul I: 1000 € / Locul II: 750 € / Locul III: 500 €
 • RX Female - Locul I: 1000 € / Locul II: 750 € / Locul III: 500 €
 • Scaled Male – Locul I: 300 € / Locul II: 200 € / Locul III: 100 €
 • Scaled Female – Locul I: 300 € / Locul II: 200 € / Locul III: 100 €

REGULAMENT

REGULI GENERALE:

 1. Pentru a participa la orice ediție a concursului USC fiecare concurent trebuie să fie de acord cu acest regulament.
 2. În cazul în care concurentul furnizează informații false la înscriere, acesta va fi descalificat.
 3. Toți participanții trebuie să se înscrie și să plăteasca taxa de participare înainte de termenul limită impus de echipa de organizare.

The qualifiers will take place online, based on sent videos witch contain the execution of the indicated WODs in each week. At the end of the qualifiers period, after the judges analyze the participants performance, the results will be displayed on our website. The registration fee for the semifinals: 40 €.

 1. Taxa de participare înregistrare pentru calificări este de 20€ (curs BNR). Calificările se vor desfășura online, în baza unor video care conțin execuția probelor impuse. La finalul perioadei de calificări, după ce arbitrii analizează performanțele participanților, rezultatele vor fi publicate pe site-ul nostru web. Taxa de înscriere pentru semifinală: 40€ (curs BNR).
 2. În cazul în care acest concurs se anulează taxa de participare li se va returna tuturor concurenților înscriși.
 3. Concurenții trebuie să aibă cel puțin 16 ani pentru a se înscrie, iar participanții cu vârstă mai mică de 18 ani trebuie, în momentul înscrierii, să aducă consimțământul scris al părinților.
 4. Înscrierile se fac individual, la recepțiile Smartfit Studio sau online. .
 5. ESTE RESPONSABILITATEA PARTICIPANȚILOR SĂ SE AUTOEVALUEZE ȘI SĂ SE ÎNSCRIE LA CATEGORIA POTRIVITĂ NIVELULUI LOR DE FITNESS.
 6. Vor exista patru categorii de participanți: Women, Men SCALED și Women, Men RX.
 7. La fiecare categorie de participanți există un număr limită de locuri.
 8. Pentru fiecare dintre cele patru categorii se vor premia primele 3 locuri.
 9. Concurenții înscriși la USC trebuie să își păstreze categoria la care s-au înscris pe toată durata campionatului.
 10. Este responsabilitatea fiecărui atlet să se prezinte la ora impusă de organizatorii USC pentru înregistrarea în concurs și completarea fișei de înscriere.
 11. USC își rezervă dreptul de a modifica numărul de locuri, de la o categorie de participanți, dacă se consideră că sunt prea mulți sau prea puțini înscriși.

 

REGULI PROBE:

 1. Toţi participanţii trebuie să aibă un comportament sportiv. Comportamentul nesportiv (discuţiile publice în conradictoriu cu alţi concurenţi sau cu organizatorii, sabotarea prin diferite mijloace a execuţiei probelor de către ceilalţi concurenţi) în timpul concursului poate duce la eliminarea din concurs.
 2. Înaintea fiecărui EVENT concurenţilor li se vor comunica şi explica standardele pentru fiecare exercițiu propus în cadrul probei O SINGURĂ DATĂ. Explicațiile vor veni din partea unuia dintre Head Judges sau Observatori.
 3. Este responsabilitatea atleților să fie prezenți la fiecare event-briefing. Cei care nu vor fi prezenți la aceste ședințe tehnice vor pierde dreptul de a face contestație la proba respectivă. Dacă acest lucru se întâmplă de două ori, atletul în cauză își va pierde dreptul de a depune contestație pe tot parcursul competiției.
 4. Dreptul la contestație îl are doar atletul în cauză sau antrenorul lui. Aceasta se realizează în primele 30 de minute de la comunicarea clasamentului final.
 5. Video-urile realizate cu camera, telefonul sau orice alt suport, fotografiile sau orice alte mijloace mass media nu vor constitui un motiv pentru schimbarea deciziei arbitrului desemnat sau a scorului primit. Doar Head Judge-ul sau Observatorul competiției au dreptul să facă acest lucru. Aceștia pot lua în considerare aceste probe, dar decizia finală le aparține și nu este influențată de factori externi.
 6. În cazul în care un concurent nu participă la una dintre probe, acesta nu va fi punctat la proba respectivă, dar rămâne în competiție.
 7. Pe toată durata unei probe, concurentul va fi jurizat de către o persoană desemnată de organizatori, pe care îl vom numi arbitru. Această persoană nu are obligația să numere repetările cu voce tare sau să ofere sugestii în execuția mișcărilor. Comunicarea concurent-arbitru trebuie să aibă un grad ridicat de formalitate.
 8. Concurenţii sunt responsabili să execute mișcările propuse în cadrul probei la standardele descrise înainte de începerea probei. Dacă aceștia nu întrunesc standardele, arbitrul nu va puncta repetările executate incorect.
 9. Organizatorii sau arbitrii pot, în orice moment al competiției, să o opreasca dacă ei consideră că unul dintre concurenţi riscă să se accidenteze.
 10. În cazul declanșării unui conflict între arbitru și unul dintre atleți, arbitrul are obligația să îl avertizeze pe atlet. La a doua sa abatere este chemat Observatorul, iar ulterior are loc descalificarea atletului.
 11. Pe durata desfășurării probelor de concurs, participanții vor purta tricoul de concurs, cu însemnele Ultimate SmartFit Challenge. În afara probelor este latitudinea participanților ce îmbracă.

USC  își rezervă dreptul de a modifica și a adapta condițiile de lucru în care se desfășoară probele, dacă se consideră că  acestea  influențează în vreun fel execuția exercițiului, arbitrajul. Aceste măsuri sunt luate pentru buna desfășurare a probelor și a competiției.

 

REGULI CLASAMENT:

 1. Fiecărei probe din concurs îi corespunde un anumit număr de puncte. Punctajul este comunicat concurenților atât înaintea concursului, cât și pe fișele probelor.
 2. Calculul punctajului pe fiecare event se realizează în funcție de performanța concurentului în acea probă. Criteriile după care se stabilește acesta sunt comunicate tot pe Fișa atletului.
 3. Clasamentul va fi stabilit în funcție de punctajul cumulat de atleți în cadrul eventului. Ordinea în clasament pe fiecare event va fi comunicată public doar la încheierea concursului. Membrii echipei de organizare USC care realizează calculele nu au obligația de a comunica niciun rezultat în timpul concursului. Aceștia vor comunica doar cu cei doi Head Judges în cel mai discret mod. Comunicarea susținătorilor eroilor USC cu echipa de calcule este nepermisă.
 4. Echipa de organizare poate decide realizarea de clasamente intermediare în cadrul unei etape, în care acestea reprezintă criterii eliminatorii. Comunicarea regulilor și a numărului de concurenți care trec de la un event la altul se va comunica înainte de începerea concursului. Rezultatul final obținut la încheierea oricăreia dintre probele unei Etape USC poate constitui un criteriu de trecere la proba următoare.
 5. Egalitatea punctajelor obținute după realizarea tuturor probelor de concurs înseamnă obținerea aceluiași loc în clasamentul final. Dacă sunt la egalitate câștigătorii primelor trei poziții, aceștia vor urca împreună pe podium.
 6. În cadrul fiecăreia dintre probe, punctajul obținut de concurenții aflați la egalitate le aduce ocuparea aceluiași loc, iar locul imediat următor, consecutiv, dispare, fiind substituit de către următorul. Eliminarea unuia dintre locurile din clasamentul unei probe este determinată doar de egalitatea punctajelor. Egalitatea aceasta poate elimina chiar mai mult de un loc în clasamentul probelor.
 7. Atleții din categoriile Women și Men Advanced vor fi desemnați eroi.

PROBE

WOD 1 - Probă calificări online

RX Male: 50/ 60/ 70 kg
RX Female: 35/ 45/ 55 kg
Scaled Male: 45/ 50/ 60 kg
Scaled Female: 25/ 30/ 35 kg

Clean&Jerk

La Clean&Jerk se acceptă orice variantă (Power Clean, Clean Squat, Push Press, Push Jerk, Split Jerk) atât timp cât discurile pleacă de pe sol, iar la jerk brațele sunt perfect întinse deasupra capului, la fel și picioarele.

La fiecare repetare discurile trebuie să atingă solul.

Băieții încep cu 50 kg, iar fetele 35. Bara este încărcată apoi la fiecare serie (15 și 9); atleții au obligația de a-și încărca singuri bara.

Pull-ups

Se acceptă orice variantă (Strict, Kipping, Butterfly). Atletul trebuie să plece cu brațele extinse din poziția de atârnat, iar apoi să folosească una dintre metode; trebuie sa treacă cu barba peste bară pentru a avea repetarea validă.

Chest to bar Pull-Ups

Se poate folosi orice tip de tracțiune, atâta timp cât atletul pleacă din poziția de atârnat, cu extensia completă a brațelor, iar apoi atinge bara de tracțiuni cu pieptul. Dacă brațele nu sunt extinse în poziția de start, iar pieptul nu atinge bara la finalul mișcării, repetarea nu este validă.

Bar Muscle-Ups

Atletul trebuie să aibă brațele extinse în poziția de start, iar apoi folosită orice metodă pentru Muscle-Ups. Atletul trebuie să termine mișcarea deasupra barei cu brațele perfect întinse,umerii peste bară, într-o poziție de stabilitate.

Proba se desfășoară în intervalul 22 - 25 martie 2018

25 APR

WOD 2 - Probă calificări online

Atleții au la dispoziție 12 minute pentru a executa această probă, care are două părți:

Partea I:

La 3, 2 , 1 GO vor vâsli 2000 m.

Partea a II-a:

După parcurgerea acestei distanțe, ei vor executa cât mai multe repetări în timpul rămas.

RX - Partea a II-a:

Overhead Kettlebell Squats - 8 reps. (4 pe fiecare parte) ( greutate kettlebell: 24 kg pentru bărbați și 16 kg pentru femei)

Double-Unders - 24 repetări

Scaled – Partea a II-a:

Overhead Barbell Squats - 8 repetări. (Greutate totală: 40 kg pentru bărbați, 30 kg pentru femei)

Double-Unders - 36 repetări.

_________________________________

Row

Ergometrul va avea setată distanța la 0 pentru start. Fiecare atlet este liber să aleagă orice nivel de intensitate de la 0 la 10.

Overhead Kettlebell Squat

Pentru a aduce kettlebell-ul în poziția corectă, orice tip de snatch este permis (Power Snatch, Snatch Squat etc.). Mâna care ține kettlebell-ul trebuie să aibă cotul întins pe durata întregii repetări. Șoldurile trebuie să coboare mai jos de genunchi. Atleții trebuie să finalizeze repetarea cu genunchii și șoldurile îndreptate și într-o poziție stabilă. Dacă oricare dintre aceste criterii nu se respectă, repetarea nu este validă. Se vor executa 4 repetări pe un braț și 4 repetări pe celălalt braț. Este la alegerea atletului cu care braț va începe.

Double-Unders

Coarda trebuie să treacă pe sub picior de două ori la fiecare săritură.

Punctajul se va acorda:

Partea I – cel mai bun timp
Partea a II-a – numărul de repetiții

Proba se desfășoară în intervalul 29 martie - 1 aprilie.

27 APR

WOD 3 - Probă calificări online

RX - EMOM

La 3, 2, 1 atletul va executa 5/4 Handstand Push-Ups, urmate de 1 snatch. Greutatea inițială totală a barei este 60 kg pentru bărbați și 35 kg pentru femei.

Atletul trebuie să execute cele 5/4 Handstand Push-Ups și Snatch-ul în maxim 1 minut.

Ceasul va porni de la 00:00 la prima serie, de la 01:00 la a doua și așa mai departe până când cele 5/4 Handstand Push-Ups-uri și Snatch-ul vor fi executate.

Atletul trebuie să își încarce singur bara la fiecare serie. De la o serie la alta, totalul greutății va crește cu 5 kg, până când greutatea maximă este atinsă.

În timpul rămas din fiecare minut, după executarea celor 5/4 Handstand Push-Ups și 1 Snatch și după încărcarea barei, atletului nu îi este permis să înceapă seria următoare.

Fiecare serie începe la 00:00, 01:00, 02:00 ș.a.m.d.

Scaled

Snatch – o repetare la greutate maximă

Atletul are la dispoziție 5 minute pentru a executa câte repetări dorește. Va fi punctată repetarea validă care a fost executată cu cea mai mare greutate.

______________________________

Handstand Push-Ups

Orice tip este permis (Strict or Kipping). Capul trebuie să atingă pământul, iar atletul trebuie să termine execuția cu coatele întinse. Ambele călcâie trebuie să fie pe perete, fără să atingă fesieri la finalul repetării. Mai mult, în poziția finală, distanța dintre călcâi trebuie să fie mai mică decât distanța dintre brațe. Dacă nu se respectă orice criteriu prezentat mai sus, repetarea nu este validă.

Snatch

Bara va fi ridicată de la sol. Orice tip de snatch este acceptat (Power Snatch or Snatch Squat). Indiferent de tipul ales, bara trebuie să să ajungă deasupra capului într-o mișcare continuă. Coatele trebuie să fie întinse de-a lungul întregii repetări. Atletul trebuie să termine repetarea cu genunchii și șoldurile întinse și într-o poziție stabilă. Dacă nu se respectă orice criteriu prezentat mai sus, repetarea nu este validă.

Va fi punctată repetarea validă care a fost executată cu cea mai mare greutate.

Proba se desfășoară în intervalul 5 - 8 aprilie.

29 APR